Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Strik en hue, halsedisse eller en pudebetræk.

Strik med strikkering sæt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Strik en hue, halsedisse eller en pudebetræk.

Strik med strikkering sæt. Det er en meget nem måde at få eleverne til at lære at strikke.

Eleverne kan stikke en hue, en halsedisse, en pudebetræk eller hvad de nu har lyst til.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

Forløbet er tiltænkt mellemtrinet, samt til valgfagsklasser, det vurderes til at man bruger 4-6 lektioner på at strikke en hue eller en halsedisse.

I videoen har vi vist hvordan man starter og lave en hue, halsedisse og en betræk til en pude, samt hvordan man syr en pude.

Materialer. Garn, strikkering sæt, nål, stof og fyld til puder.

https://www.youtube.com/watch?v=HG9aXShWuno&t=44s