Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Huske-Taktik spil i håndværk og design.

Lav din egen huske-taktik spil i håndværk og design af fyrretræ eller krydsfiner.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

https://www.youtube.com/watch?v=FU48U001gXk&feature=youtu.be

Forløbet er tiltænkt 5.-6. klasse, samt til valgfagsklasser, det vurderes til at man bruger 8-10 lektioner på det spil. I dette forløb kommer eleverne til at bruge de fleste værktøjer og teknikker, som vi har i håndværk og design.

Eleverne lærer også at designe brikkerne såsom valg af farve og formen på deres computer. Nogle af de værktøjer som eleverne kommer til at bruge: Dekupørsav, løvsav, søjleboremaskinen, håndboremaskinen og hulsavsbor.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

Nogle af de teknikker som eleverne komme til at bruge: dekupørsavning, løvsavning, slibning, maling eller oliebehandling, samt design af brikkerne på computer.

Kassen til spillet er samlet sammen med lim og dyvler. Brikkerne er også lavet af krydsfiner med hulsavsbor i søjleboremaskinen og samlet med nogle rundstokker.

Farvebrikker med forskellige kombinationer blev udskrevet og lamineret.

Materialer: fyrretræ eller krydsfiner, sav, lim, dyvler, rundstokker, papir, lamineringslommer, hammer, sandpapir, maling eller olie.

Modellen her er udarbejdet og designet af Selim Baran som er en gave til min søn Sores. Vi har valgt kalde spillet huske-taktik spil. Musikken til videoen er valgt af Sores.