Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Naturkunst i fjernundervisning til 5. og 6. klasser...

Naturkunst

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Naturkunst: Eleverne får udleveret et stykke krydsfiner, pensel, sandpapir og lim. Eleverne henter ovenstående materialer i en pose fra kontoret på det tidspunkt de blev henvist til.

Eleverne skal ud i naturen, og finde minimum 5 forskellige genstande. Der må gerne være mere end en af det samme genstand. (Det kan være; Kogle, agern, pind, gren, sten, blade, eller lignende) med de fundne genstande skal de designe deres "naturkunst" på krydsfiner,

Først skal eleverne slibe deres krydsfiner og de må gerne male eller farve, hvis de har maling derhjemme. Derefter skal de dekorere deres krydsfiner med de genstande som de har fundet i naturen. Eleverne skal bruge lim til at sætte genstandene på krydsfinér.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

Undervejs skal eleverne tage min. 5 billeder af deres produkt mens de dekorerer og endelig en slut billede af det færdige produkt. envidere er der aftalt at eleverne skal sende billederne til underviseren på aula, til mail  eller som mms til telefonen.

Jeg vedhæfter et eksemplar som jeg har selv lavet, til inspiration.