Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Sømbilleder projektet.

Sømbilleder projektet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sømbilleder projektet

Materialer: krydsfiner 20x30 og 1 cm tykke, søm med hovedet som er 1.5 cm, maling til at male brættet og billeder af et motiv eller kopi billeder af et dyr, garn og tålmodighed.

Forløbet er tiltænkt 4.-6. klasse, og det vurderes, at ville vare 8-10 lektioner. Dvs. ca. 20 lektioner. I dette forløb kommer eleverne til at bruge de fleste værktøjer og teknikker, som vi har i håndværk og design.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

Først saver jeg krydsfiner til alle elever. Eleverne sliber deres krydsfiner og maler baggrunden. Når eleverne er færdige med maling kopiere jeg de billeder som eleverne vil have som deres sømbilleder fra hjemmesiden pinterest.dk

På hjemmesiden pinterest.dk kan man finde motiver som er markeret, hvor man skal slå søm i. Eleverne tæpper deres motiver på krydsfiner og begynder at slå sømmene i. Sømmene skal slås ca. 0,5 cm i. Når eleverne er færdige med at slå alle sømmene i begynder det med at vikle garn rundt om sømmene og lave zikzak indtil det ønskede motiv kommer frem. Det er vigtigt at man har garn i alle farver.

Man kan enten fjerne billedet før man går i gang med garnet eller efter, begge måder er ok.

God arbejdslyst

https://www.youtube.com/watch?v=ubnEAe4lE0M