Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Snit en kanin, en elefant eller hvad I har lyst til at snitte?

Lav din egne unikke figurer af træ.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har snittet fugle, mus, sværd, knive og mange andre ting med mine elever i mellemtrinet.

Aktiviteten er både lærerigt og afslappende. Det figur børnene snitter er unikt og produceret af dem selv. Det giver børnene stor selvfølelse og glade til at arbejde med det kreative.

Jeg har snittet en elefant og nogle kaniner og en hel masse andre ting som jeg har taget billeder og videoer undervejs. Her er der nogle billeder og videoer til inspirationen.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

Lindetræ er nemt at skaffe i skovene i Danmark. Lindetræ er også meget nemt at snitte i, samtidig giver det god resultat og farver til sidst. Udover lindetræ, ahorn, birk, el, pil eller poppel er også gode til at snitte i. De kan også bruges. Det er vigtigt at træet er frisk, da det er blødt og let at snitte i.

Jeg oliebehandler og maler de værker jeg er færdige med allersidst.

https://www.youtube.com/watch?v=2aqCdrU_brA