Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Lav en lampeskærm ud af papirer.

Lav en lampeskærm ud af papirer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

https://www.youtube.com/watch?v=OrwMIgmB9ys

Forløbet er tiltænkt mellemtrinet, samt til valgfagsklasser, det vurderes til at man bruger 6.-8 lektioner.

I videoen har vi vist, hvordan man kan lave en lampeskærm. Eleverne lærer at rulle papir og samler rullepapir til en lampeskærm.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

Materialer.

* fejlprint eller overskudsprint, avispapir, eller gamle blader eller farvepapier. Der skal bruges 38 A4 papir i alt. 30 A4 papir til lampeskærm og 8 A4 papir til at samle lampeskærmen.

* lim

* en blyant, pind eller en sugerør til at rulle papir.

* farver, hvis man vil farvelægge rullerne.