Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Udendørs aktivitet; Byg en kastemaskine.

Kastemaskine projektet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kastemaskine projektet

Byg en kastemaskine med jeres elever. Kastemaskine er en rigtig god valg i forhold til ude aktiviteter, når vi skal stille og roligt starte igen. Ifølge de nye retningslinjer skal vi være ude så meget som muligt og finde på ude aktiviteter. 

Projektet giver en mulighed til tage en skovtur med børnene, der skal der samles nogle pinde, derudover skal der bruges, sav eller brødkniv, snittekniv eller hobbyknive, skærebræt, snor, elastik og en træ grydeske. I kan også selv snitte en grydeske. Jeg har til det projekt selv brugt en gammel grydeske.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

Projektet er tiltænkt til 4., 5. og 6. klassetrins elever, og jeg vurderer, at forløbet vil vare 6-8 lektioner.

https://www.youtube.com/watch?v=11Khp_M3TcA