Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Byg en insekt-bihotel.

Byg en insekt-bihotel med dine børn eller elever.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har bygget en insekt-bihotel sammen med mine børn derhjemme.

Vi har savet nogle friske grene fra Vestvolden i Brøndby. Mine to børn har savet grenene og snittet dem. Jeg har ellers hjulpet dem med at samle insekt-bihotel og har boret hullerne.

Vi har også brug lidt bambus til insekt-bihotet. For at samle insekt-bihotel har vi også brugt nogle grillpinde og natursor.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

I videoen kan I se fra start til slut om hvordan vi har bygget insekt-bihotel. Forløbet er tiltangt mellemtrinnet.

Eleverne kommer til at save i grenene, snitte og samle en insekt-bihotel, samt bliver bevidst om naturen.

https://www.youtube.com/watch?v=WMqwElsSD_0