Blog
Lær at bygge en væv og væveteknikker.
Lær at bygge en væv og væveteknikker.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
https://www.youtube.com/watch?v=18_Z09GnbTk
Lær at bygge en væv og væveteknikker.
Vi har herhjemme fået lavet to væve af lindetræ. Jeg tænker det kan være en lærerigt og sjov forløb til mellemtrinnet efter genåbningen.
Fatihs H&D-videoer
Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.
Forløbet kan starte med at man arrangerer en tur i en skov eller i en naturcenter. Eleverne kan samle friske grene i skoven (vi har samlet det i Vestskoven ved Vikingelandsbyen) eller i samarbejde med en naturcenter kan man få skaffet noget lindetræ grene. Rammerne af væven er meget mere holdbar når det er lindetræ, det har vi erfaret min søn og jeg.
Eleverne kan snitte i lindetræ og slibe. Og til sidst kan eleverne bruge lim, søm, skruer eller dyvler for at samle rammen. Vi har brugt kun dyvler og lim til at samle den ene af væven og lim og snor/garn til den anden. Til sidst kan eleverne behandle deres væv med linolie.
Når eleverne er færdig med deres væv skal de lære at væve.
I videoen kan I se to modeller som vi har lavet. En med ben (30x60) og den anden uden ben (35x75).
God arbejdslyst