Blog
Covid-19 aktivitet: Dukkehus projektet
Lav en dukkehus med jeres elever.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Lav en dukkehus med jeres elever.
Ifølge de nye retningslinjer skal vi være ude så meget som muligt og finde på ude aktiviteter...
Dukkehus projektet giver jer mulighed for at tage en skovtur med eleverne, hvor I kan samle nogle pinde til at bygge dukkehuset. Projektet giver også en mulighed for eleverne lærer at forvandle genbrug og bruge deres fantasier til at lave et produkt ud af det samlede ting.
Fatihs H&D-videoer
Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.
Materialer: Pinde, pap, papir, mælkekartoner, juicekartoner, tapet, lim, tape, saks, skærebræt, hobbyknive, lineal, tuscher, maling, farveblyanter og alt mulige dimse dutter, som I kan finde i jeres lokaler, eller børnene kan tage det hjemmefra.
Projektet er tiltænkt til 4., 5. og 6. klassetrins elever, og jeg vurderer, at forløbet vil vare 8-10 lektioner.
https://www.youtube.com/watch?v=FbjtWeQKsdM