Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Inspiration til fjernundervisning “Drømmehus eller blyantholder”.

Inspiration til fjernundervisning “Drømmehus eller blyantholder” af genbrugspapirer i håndværk og design.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Drømmehus: 

Til opgaven skal eleverne bruge

* fejlprint eller overskudsprint, avispapir, eller gamle blader. Eleverne skal bruge ca. 75 A4 papir dvs. ca. 150 rullepapir.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

* saks

* lim

* lineal

* en blyant, pind eller en sugerør til at rulle papir.

* farver, hvis man vil farver

Videoen til inspirationen medfølger.

https://www.youtube.com/watch?v=jDyd3VYz5rk&t=8s

Blyantholder:

Til opgaven skal eleverne bruge

* fejlprint eller overskudsprint, avispapir, eller gamle blader.

* saks

* lim

* lineal

* en blyant, pind eller en sugerør til at rulle papir.

* farver, hvis man vil farver sin blyantholder

Videoen til inspirationen medfølger

God arbejdslyst....

https://youtu.be/jPmpJm_GCo4

Forløbet er tiltænkt 5.-6. klasse, og det vurderes, at ville vare 8-10 lektioner.