Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Video fra 6.e's "fidget spinner" projekt.

Video fra 6.e's "fidget spinner" projekt. Fidget spinner -forløbet er tiltænkt til 5. og 6. klassetrin, og jeg vurderer, at forløbet vil vare 6-8 lektioner. I dette forløb kommer eleverne til at bruge mange forskellige værktøjer og teknikker, som vi bruger i håndværk og design.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

https://www.youtube.com/watch?v=Rt010yQ6Rw0

Video fra 6.e's "fidget spinner" projekt.

Fidget spinner -forløbet er tiltænkt til 5. og 6. klassetrin, og jeg vurderer, at forløbet vil vare 6-8 lektioner. I dette forløb kommer eleverne til at bruge mange forskellige værktøjer og teknikker, som vi bruger i håndværk og design.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

• Eleverne starter med at designe deres egne fidget spinner på et stykke papir.

• Derefter får eleverne et stykke krydsfinder på 12 X 12.

• Eleverne tegner en cirkel på 1 cm radius på midten af krydsfineren og derefter tegner en cirkel rundt om den første cirkel på 1.6 cm radius. 

• Derefter tegner eleverne resten af fidget spinneren på krydsfinderen og saver med dekupørsaven. 

• Når eleverne er færdige med af save, borer man et hul i midten af fidget spinner på 1 cm radius.

• Så går eleverne i gang med at slibe og maler deres fidget spinner.

• Eleverne får en kugle til deres fidget spinner af læreren.

Eleverne bestemmer selv om de vil male eller lakere deres fidget spinner. De må også brænde mønster, bogstaver eller designe noget andet på.

Materialer: Krydsfinder, dekupørsav, blyant, maling, linolie, sandpapir, lim, kuglelej, messing, jern.