Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Video fra 6.G's "skammel" projekt.

Video fra 6.G's "skammel" projekt. Skammel -forløbet er tiltænkt til 5. og 6. klassetrin, og jeg vurderer, at forløbet vil vare 14-16 lektioner. I dette forløb kommer eleverne til at bruge mange forskellige værktøjer og teknikker, som vi bruger i håndværk og design.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Video fra 6.G's "skammel" projekt.

Skammel -forløbet er tiltænkt til 5. og 6. klassetrin, og jeg vurderer, at forløbet vil vare 14-16 lektioner. I dette forløb kommer eleverne til at bruge mange forskellige værktøjer og teknikker, som vi bruger i håndværk og design.

• Eleverne starter med at designe deres egne skammel på et stykke papir og finde ud af hvor stort og hvor højt det skal være. De skal også skrive målene på papir. Derefter tegner de også en pude til.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

• Derefter henvises eleverne løbende til de materialer som de skal bruge.

• Først skal eleverne samle siddepladsen. Derfor saver eleverne først to eller tre stykker af fyrretræet, som de har beskrevet på deres tegning og limer de brede sider sammen.

• Derefter saver eleverne hjørnerne af siddepladsen, hvis det skal være runde, ellers sliber man den til. 

• Når eleverne er færdige med at samle og save runderne af og slibe, skal de gå i gang med at save af fyrretræ til benene. Benene saves og limes sammen og slibes og pudses. Derefter samler eleverne siddepladsen med benene med lim og skruer. 

• Så går eleverne i gang med at stabiliserer benene så er skamlen mere stabile.

• Til sidst skal de finpudse deres skammel og behandle skamlen med enten maling eller lak.

• Når eleverne er færdig med deres skammel skal de i gang med at sy pude til den.

Materialer: fyrretræ, sav, dekupørsav, blyant, papir, stof, fyld, snor, nåle, maling, linolie, sandpapir, lim, søm, skruer.

https://www.youtube.com/watch?v=WJMIuR1C-sE