Susanne Christensen

Blog

Læringsfestival/Skolemessen og Verdensmålene

Deltager du i Læringsfestival eller Skolemessen? Det kan anbefales!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge blev der afholdt Læringsfestival i Bella Centeret i København og den 22.-23. april er der Skolemesse i Århus. Jeg er så privilegeret at være på en arbejdsplads, hvor man godt kan få lov til at tage til København, selvom man bor i Aalborg, så var jeg med i sidste uge. Og det var som altid en fornøjelse - også selvom det også kan være lidt hårdt for hovedet sådan et par dage. Til april kigger jeg også ned til Skolemessen, for den skal selvfølgelig også besøges.

Susanne Christensen

Jeg er lærer på 15. år, IT-vejleder på egen skole, kombinationsansat som konsulent på CFU i Aalborg og er i det hele taget blot rigtig nysgerrig på hvad der sker i folkeskolen uanset om vi taler dansk i indskolingen (som er mit primære område) eller Aula.

Har du været med på en af de to messer før? Jeg kan kun anbefale det. Der er rig mulighed for at tale med redaktører mv. fra forlagene, og derudover er der også en række andre små stande, som bestemt er værd at besøge. Indimellem føles det som om, at man kan finde nærmest alt på sådan en messe. 

Mange lærere besøger messen for at se nye materialer og få inspiration til det kommende skoleår. Andre går blot rundt for at se om der er kommet noget nyt og spændende, som man skal have set nærmere på.

Noget af det jeg kan se der dels var en del af på Læringsfestivalen og som jeg også fornemmer begynder at fylde mere og mere ude på skolerne er Verdensmålene. Der var faktisk flere stande til Læringsfestivalen, som havde verdensmålene som omdrejningspunkter. Her vil jeg blot nævne 3 (gratis) eksempler - et bud til hver afdeling i skolen.

Indskoling: Kender du Milton around the world? Milton er en kanin som har rejst verden rundt, men nu også laver bøger med fokus på Verdensmålene. Der er indtil videre udgivet 2 bøger omkring Verdensmål 1 og 13 - og en bog om verdensmål 17 er vej. Hver bog kan findes på hjemmesiden, hvor der også er tilhørende opgaver. Bøgerne er indlæst af en skuespiller og jeg kan kun anbefale at lytte nærmere. Den første bog “Mit navn er Milton” kan selvfølgelig findes og læses på samme måde.

Mellemtrin: Den nyeste bog om Victoria og Verdensmålene skulle gerne i disse dage være på vej ud på skolerne gennem CFU’erne. De seneste 3 bøger kan læses online på hjemmesiden, hvor de også findes som PDF, hvis der er brug for at bruge oplæsningsprogram. Desuden er der ligesom til Milton lavet små opgaver, og der er desuden lavet skabeloner til fagbøger i Book Creator som kan anvendes efter hver læst bog. Til de første bøger kan du finde en quiz til udprint.

Overbygning: Til de ældste elever i folkeskolen findes materialet Unge forandrer verden, hvor Sofie Østergaard og Rasmus Brohave er taget til Rwanda med Unicef. Materialet er bygget op omkring 6 forskellige projekter, som Rasmus og Sofie besøgte, og man kommer vidt omkring - både i forhold til de opgaver som eleverne skal arbejde med og de projekter, der blev besøgt.