Læreruddannelsens forening for madkundskab

Blog

Andre boller på suppen i madkundskab

Det, vi har kæmpet for i årevis, ser nu ud til at blive til en realitet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste nye folkeskoleudspil fra regeringen https://uvm.dk/-/media/filer/uvm/aktuelt/pdf-19/190130-aftaletekst.pdf?la=da viser, at madkundskab er blevet skilt og er gået rigere ud af ægteskabet med Håndværk og design. Efter i en årrække at have været usynlig i timeopgørelserne*, har vi nu fået en selvstændig linje med timer, og der er flere end vi er forvænt med. Madkundskab har kun været obligatorisk i et år, men nu ser det ud til, at faget, som led i styrkelsen af praksisfagligheden, i vejledende timetal tildeles 60 timer på 5. klassetrin OG 60 timer på 6. klassetrin. Samtidig er det som bekendt blevet obligatorisk med en prøve i valgfaget madkundskab, hvilket er en styrkelse af faget.

Efteruddannelsesopgaverne begynder desuden stille og roligt at tikke ind på Professionshøjskolerne, fordi der nu pludselig ses et behov for at efteruddanne madkundskabslærere. Det er glædeligt, for det er ikke denne gruppe af lærere, der har stået først for de seneste år.

Det er svært at få armene ned, og, vi må bare sige, at madkampen har ført til en længe ventet sejr!

Læreruddannelsens forening for madkundskab

I Læreruddannelsens forening for madkundskab er professionshøjskolernes madkundskabsundervisere samlet om at styrke og udvikle madkundskabsfaget såvel på læreruddannelserne som i folkeskolen. Med denne blog ønsker vi at sætte fokus på faget gennem deling af faglig viden og holdninger.

Nu er der blot tilbage at håbe, at forslaget  - som forventet - bliver vedtaget inden sommerferien.

*Madkundskab har været lagt ind under Håndværk & design