Læreruddannelsens forening for madkundskab

Blog

Nu er begrundelserne givet

– nu skal beslutningerne tages!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er i øjeblikket politisk fokus på at styrke de praktisk-musiske fag i folkeskolen. Det er vi mange, der glæder os over. Den praktiske dannelse bør vægtes lige så højt som den boglige, og det bliver muligt, hvis man giver timer til fagene i udskolingen, styrker lærernes kompetencer og laver fagene til prøvefag på lige fod med øvrige udtræksfag.

Det er på tide, at hænder, krop, æstetik, rum og sanser vækkes til live igen i en skole, hvor alt efterhånden kun er hoved og virtuelle verdener. I de praktisk-musiske fag - og især madkundskab - kan man om noget ” lære, ikke for skolen, men for livet.”

For madkundskabs vedkommende har vi helt konkret givet anbefalinger direkte til undervisningsudvalget og Regeringen. Så kære politikere: Nu har vi givet begrundelserne – nu er det op til jer at tage beslutningerne! Men husk, at det gælder alle fagene, også madkundskab, der har tendens til at stå i skyggen af de oprindelige æstetiske dannelsesfag.

Læreruddannelsens forening for madkundskab

I Læreruddannelsens forening for madkundskab er professionshøjskolernes madkundskabsundervisere samlet om at styrke og udvikle madkundskabsfaget såvel på læreruddannelserne som i folkeskolen. Med denne blog ønsker vi at sætte fokus på faget gennem deling af faglig viden og holdninger.

Læs mere her:

https://www.folkeskolen.dk/632441/anbefaling-til-regeringen-goer-madkundskab-til-obligatorisk-eksamensfag

https://www.folkeskolen.dk/618626/madkundskab-som-proevefag

https://www.folkeskolen.dk/630560/kan-i-ikke-se-os--vi-er-jo-lige-her

https://www.folkeskolen.dk/632530/skoleforsker-der-er-for-mange-ord-og-for-lidt-praktisk-arbejde-i-skolen

https://www.folkeskolen.dk/629957/her-er-partiernes-forslag-til-styrkelse-af-de-praktisk-musiske-fag