Læreruddannelsens forening for madkundskab

Blog

Pippi Langstrømpe i madkundskab

Til jer, der underviser i madkundskab som valgfag

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I disse dage afholdes en række kurser i de praktisk/musiske valgfag, herunder madkundskab. På kurserne sættes der fokus på praksisfaglighed, Fælles mål, undervisning og prøve. Aldrig har der været så mange madkundskabslærere på kursus på en gang, og aldrig har så mange madkundskabslærere på en gang følt sig noget overvældet. På trods af, at madkundskab har en lang tradition som prøvefag, er opgaven med valgfag og tilhørende prøve alligevel ny for mange af jer.

Al begyndelse er svær og det gælder også i denne sammenhæng. Jeg vil derfor opfordre alle jer dygtige madkundskabslærere derude til at hjælpe hinanden og dele gode idéer, forløb og planer med hinanden. I har en opgave, som I ikke er ene om, selvom I ofte står alene med faget på skolen. Så løs den i fællesskab: Lav lokale netværk, brug undervisnings- og fagportaler, brug også de sociale medier. Del, byt, hjælp, giv, tag! Med god dialog, godt samarbejde og gensidig inspiration skal det nok gå godt med at give vores børn de bedste madkundskaber, og I skal nok klare ærterne!

Tænk som Pippi Langstrømpe: "Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert!"

Læreruddannelsens forening for madkundskab

I Læreruddannelsens forening for madkundskab er professionshøjskolernes madkundskabsundervisere samlet om at styrke og udvikle madkundskabsfaget såvel på læreruddannelserne som i folkeskolen. Med denne blog ønsker vi at sætte fokus på faget gennem deling af faglig viden og holdninger.