Læreruddannelsens forening for madkundskab

Blog

Pissedårlig ledelse!

Jeg hørte forleden om endnu en skole, hvor der er blevet ansat en tilfældig vikar til valgfaget madkundskab. Det er desværre sket ofte.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det efterlader imidlertid mig - som uddanner og efteruddanner af seriøse og fagligt kompetente madkundskabslærere - som en komplet idiot, når skoleledere ansætter ny-udklækkede studenter eller deslige til at varetage madkundskab som valgfag med tilhørende prøve. Og det lader faget madkundskab blive ved med at fremstå som en gang pølsehornsbagning som enhver, der kan stave til MEL, kan varetage. For hvilket fagligt grundlag står studenten på i forhold til at løse den opgave? Mon skoleledelsen har gjort sig den ulejlighed at læse Fælles mål, prøvebekendtgørelsen og prøvevejledningen?

Mon den samme skoleledelse ville lade sig hjerteoperere af en ny-udklækket student?

Hvad? Er det ikke det samme? Jo, det er det! Det handler om at være i besiddelse af professionalisme og faglig kompetence til at udføre en opgave ordentligt og rigtigt og på forsvarlig vis - og med respekt for det menneske, det drejer sig om!

Læreruddannelsens forening for madkundskab

I Læreruddannelsens forening for madkundskab er professionshøjskolernes madkundskabsundervisere samlet om at styrke og udvikle madkundskabsfaget såvel på læreruddannelserne som i folkeskolen. Med denne blog ønsker vi at sætte fokus på faget gennem deling af faglig viden og holdninger.

Og jeg undskylder med det samme over for studenter. Det her handler ikke om dem. Det handler om mit fag, mine studerende og folkeskolens lærere og elever. Og om skoleledelser, der tilsyneladende ikke ved, hvad madkundskab er!