Læreruddannelsens forening for madkundskab

Blog

Blandt stjernerne strålede...

...de lærerstuderende! 14. september holdt vi Madkundskabens Dag i Enghaveparken. Et samarbejde mellem faget madkundskab på Professionshøjskolernes læreruddannelser og Madkulturen – støttet af Rema 1000.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dagen blev skudt i gang af blandt andre Fødevareministeren, der fik slået fagets vigtighed fast i sin åbningstale.

Og ellers skal jeg love for, at eleverne fra de 8 klasser, som kom fra hele Danmark, fik én på opleveren. De lavede smukke marcipanæbler med Mette Blomsterberg, de lavede klassisk smørrebrød med kokken Thomas Hermann. De plukkede, partede og tilberedte vildænder med vilde David, og de lavede alginat-perler med gastrofysikerne, heriblandt professor Smag: Ole G. Mouritsen. De fik serveret frisklavet blod-is af kokken Theis Brydegaard fra den to-stjernede Michelin-restaurant Alchemist, og de eksperimenterede med grønne urte-sodavand med naturens ven Mathias Skovmand. Og der var Krig i køkkenet hos mine lektor-kolleger, der bragte eleverne til krig- og krisetid gennem æstetiske udstillinger og servering af feltrationer. Sidst men ikke mindst blev der smagt og erkendt i Smagens telt, hvor de to projekter Smagens Dag og Smag for livet blev repræsenteret af strålende madkundskabslærerstuderende.

For netop de lærerstuderende strålede blandt stjernerne på Madkundskabens Dag, og uden dem ville dagen ikke have været så vellykket som den blev. De gik ind i opgaven i bogstavelig forstand med blod, sved og tårer. For rundt om medie-stjernerne knoklede de med blodige hænder med at lære eleverne at partere ænder. De underviste eleverne i, hvordan man drypper fine tårer af alginat, og de lærerstuderende arbejdede hårdt for at få alt til at køre. Der blev anrettet, tørret, ordnet, løbet, guidet rundt og undervist mange timer. De strålede af glæde, engagement og begejstring. Deres lyst til at lære fra sig lyste ud af dem, og lærerige samtaler og stjernestunder fandt sted med munde fulde af alt fra romkugler til marinerede andehjerter.

Læreruddannelsens forening for madkundskab

I Læreruddannelsens forening for madkundskab er professionshøjskolernes madkundskabsundervisere samlet om at styrke og udvikle madkundskabsfaget såvel på læreruddannelserne som i folkeskolen. Med denne blog ønsker vi at sætte fokus på faget gennem deling af faglig viden og holdninger.

De studerendes pædagogiske og didaktiske evner blev bragt i spil i samarbejde med såvel børn som voksne og i mine øjne var de dagens største stjerner!