Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Kastanjeedderkopper og -spind...

Kastanjeedderkopper og -spind...

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kastanje edderkopper og spind...

Et rigtig god aktivitet til børnefamilierne i efterårsferien og måske til håndværk og design lærere efter efterårsferien. Nyd den smukkeste årstid med jeres elever eller børn i naturen, hvor man kan samle kastanjer og lave farverige kastanje-edderkopper. Der kan laves meget ud af kastanjer, fantasien har ingen grænser 🙂

Materialer: Et par kastanjer, nogle tændstikker eller grillpinde og forskellige farver af garn.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

Processen: Eleverne prikker huller i en stor kastanje. Derefter sætter de tændstikker eller grillpinde i hullerne. Eleverne skal vikle garnet rundt om næste tændstik to gange og skal fortsætte til næste tændstik, hvor det samme gøres. Eleverne skal blive ved med det indtil edderkoppen får et helt spindelvæv.

Mine elever og børn elskede det. På videoen kan I se processen og resultatet...

https://www.youtube.com/watch?v=XiXAs-srEWo

Powered by Labrador CMS