BLOG

Empty article - Subtitle

Erhvervspraktikplads - ikke let at skaffe

Erhvervspraktikken er en vigtig del af 9. klasse. Men det er blevet utrolig svært at skaffe pladser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Erhvervspraktikken er en vigtig del af niendeklasse. Det er meningen, at vi unge skal få indblik i den "virkelige verden," og at vi kommer ud og oplever arbejdsmarkedet.

Det var allerede i begyndelsen af dette skoleår, at vi skulle til at vælge, hvad vi ville i erhvervspraktikugen. Stort set alle havde store planer om, hvad de ville, men det viste sig dog hurtigt at blive svært at komme ind på ens drømmepraktiksted. Langt de fleste stillinger skal man nemlig skaffe selv, medmindre man ønsker at komme i praktik i f.eks. i en butik eller et supermarked, som det er forholdsvist let at skaffe plads i.

Derfor skal man til at skrive stribevise af ansøgninger rundt til forskellige firmaer, hvis man vil noget lidt anderledes. Og her er det, at jeg undrer mig, da det faktisk ikke var særlig mange af firmaerne, som mine venner og jeg fik svar fra. Det undrer mig, når mange i dag har travlt med at sige, hvor vigtigt det er, at unge lærer at skrive ordentlige, høflige ansøgninger, og hvor vigtigt det er, at vi kommer ud og oplever arbejdsmarkedet. Det stemmer ikke ligefrem overens med de mange manglende svar. At et firma ikke engang gider at sende et pænt "nej desværre" tilbage, forstår jeg virkelig ikke.
Jeg var selv i praktik på Politiken, hvilket var enormt spændende og lærerigt, og noget som jeg klart kan anbefale at søge ind til, til dem som ønsker at være journalist eller lignende.

Fortsat god december til alle! :)