Lisbeth Sonne - strøtanker og sværdslag

Blog

Det digitale undervisningshelvede

Facebook og messenger er blevet min redningsplanke, når jeg skal holde løbende kontakt med mine elever og lave hjemmeundervisning. Diverse undervisningsplatforme har nemlig vist sig at være mere nedlagt af corona end befolkningen i almindelighed, og det er demotiverende for børn (og forældre) at stå tidligt op og være nummer 38.000 i køen til ”matematikfessor” eller ikke kunne komme på Aula for anden dag i træk. Når platformene endelig virker, er børn og forældre forvirrede og sender bunker mails til lærerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg, it-dinosauren, har stædigt fastholdt en professionel distance til lektiebøger på Facebook, men det kan en karantæne sørme hurtigt lave om på. Dem, der indførte Aula og Meebook, var måske en anelse for visionære, da de forestillede sig, at børn først tjekker Aula og derefter arbejder sig gennem Meebook for dansk, matematik og så videre, indtil de har tjekket alle fag. Sådan fungerer børn ikke. De opgiver og zapper over på Netflix hurtigere, end man kan blinke.

Nu har jeg udvidet min ellers ret personlige vennegruppe til at omfatte elever og forældre, og rullet mit privatliv ud i bedste Se og Hør-stil. Men det er det værd, for hvis jeg lægger undervisning ud, så har mindst 5 elever set det indenfor 2 sekunder.

Corona har sat mange ting i perspektiv, også rigtigheden - eller mangel på samme - i at bruge flere hundredmillioner kroner på at udvikle og indføre den ene digitale undervisningsplatform efter den anden. Lige nu er facebook min livline til elever og forældre, for det virker for alle. Jeg kan nemt lægge dokumenter og videoer ud, og det har ikke været brudt ned en eneste gang.  Alle kan også finde ud af det, hvilket man ikke kan påstå om det digitale undervisningshelvede, som børn og forældre står i lige nu.

Lisbeth Sonne - strøtanker og sværdslag

Humoristiske strøtanker om hverdagens underfundigheder - og satirisk kvælertag på de politiske magtudøvere ... og alt muligt andet! Min blog læses bedst med en pude i ryggen, og jeg betragter mit indlæg som en succes, hvis du er ved at kløjs i kaffen undervejs eller kommer til at grine helt upassende. Jeg er ærlig, politisk ukorrekt, min mands kone og mor til hans fire børn og vores sorte labrador. Og så arbejder jeg i udskolingen på en stor byskole i det midtjyske.