BLOG

Empty article - Subtitle

”Mit åndehul er, når jeg tegner”

Sådan lød det, da Billedkunstens Dag blev markeret på Ulstrup Bibliotek onsdag d. 14. marts.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børn og unge fra de to børnehaver i Ulstrup, Ulstrup Skole, Billedskolen i Ulstrup og den kreative linje fra Gudenådalens Efterskole har i fællesskab lavet en kunst-installation. Årets tema for Billedkunstens Dag var ’åndehuller’, hvilket de deltagende børn og unge arbejdede med på forskellige måder: Børnehavebørn lyttede til en historie omkring åndehuller og lavede deres egne åndehuller ved at lave aftryk af deres læber med ansigtsmaling på. Skole-elever og billedskole-elever fortolkede, hvad deres åndehul er, og de tegnede og syede det på installationens vægge. Efterskole-elever hjalp de mindre børn med opgaverne og havde frie hænder til at dekorere installationens vægge og loft. 

Projektet er lavet i samarbejde mellem billedskole-leder Jane Susanne Andersen, kulturformidler Mia Christina Broe Jakobsen, kunst-lærer Lone Christensen Sørensen og jeg. Favrskov Kommune har støttet projektet.

Åndehullet kan opleves på Ulstrup Bibliotek de næste uger.