BLOG

Empty article - Subtitle

Op art i 4.klasse

Et Op art-forløb er altid en succes i billedkunstundervisningen. Her får du link til en beskrivelse, så du kan lave det med dine elever.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste år var dr en fantastisk udstilling på Louisiana om Op art (optical art). Et af hovedbegreberne i op art var "bevægelse".

Bevægelse

Nogle af værkerne havde monteret en motor bag på, så de kunne dreje rundt. 

Andre skiftede udseende, når man gik rundt om dem. Det mindede lidt om de "harmonika-billeder", jeg lavede, da jeg selv gik på fritidshjem i slutningen af 70’erne. 

Den sidste slags var dem, hvor bevægelsen foregik inde i hovedet. Altså en slags kunst, der leger med øjet.

I gang med farverne

Efter et kort oplæg om op art-kunsten, guidede jeg fjerde klasse gennem optegningen af kegle-mønstret. Her er en beskrivelse fra min blog www.FruBilledkunst.dk.

 Bagefter farvelagde børnene deres tegninger. De fik selv lov til at bestemme, om de ville bruge farveblyanter eller Neocolor, efter vi havde talt om fordele og ulemper og ved begge matrikler. 

 Da de havde lavet deres billede, kunne de lave et ekstra i "deres egen bog" (en ekstrabog vi bruger i billedkunst). Det er dem, du kan se øverst.