Kunst og kreativitet i skolen

Blog

Grøn Byudvikling og designprocesser

Vi ser grønt! Eleverne i 7. klasser på tværs af alle skolerne i Helsingør har designet grønne plantevægge til deres skoler. De er blevet både flotte og funktionelle, så enhver håndværk og designlærer vil blive varm om hjertet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne har gennem en designproces udviklet og bygget plantevægge, som skal gøre deres skoler en lille smule grønnere. Eleverne har set en introfilm om projektet, de har undersøgt hvor på skolen, der kunne være behov for en plantevæg og så har de været en dag i Billedskolens værksted, hvor de har designet og bygget deres plantevægge under vejledning af Billedskolens designer og håndværker.

Projektet Grøn byudvikling er udviklet i samarbejde med arkitektfirmaet ARKI-LAB, som også har udviklet undervisningsmaterialet til forløbet. Projektet er støttet af EU-midler og tager afsæt i den europæiske grønne aftale, Green City, en strategi fra EU-Kom­missionen om at skabe et mere bæredygtigt Europa, hvor økonomien og handlen udvikler sig bæredygtigt og ikke gør skade på miljøet og klimaet. Det handler om at lære at handle aktivt og designe lokale løsninger i forhold til emnerne luft, vand, natur og biodiver­sitet, cirkulær økonomi og affald og støj.

Introfilm til eleverne om Grøn Byudvikling: https://youtu.be/XTdA8Zxm4Zw

Kunst og kreativitet i skolen

Ida er børnekulturkonsulent i Helsingør Kommune med ansvar for kultursamarbejdet mellem kultur- skole og dagtilbudsområdet, herunder Helsingør Helsingborg skole- kultursamarbejdet der formidler besøg og aktiviteter på begge sider af Øresund. Desuden er hun områdekonsulent for skolekoncerter i Hovedstadsområdet hos organisationen Levende Musik i Skolen. Rikke er læringskonsulent i Helsingør kommune på skole- og dagtilbudsområdet med ansvar for de praktisk musiske fag og de pædagogiske læringscentre samt åben skole. Rikkes hjerte brænder for den meningsgivende, sjove, spændende og kreative undervisning og læring, hvor både hænder og hoved er i spil. Sammen organiserer Ida og Rikke aktiviteter, hvor alle børn og unge fra 0. til 9. klasse møder kulturinstitutionerne, kunst og kunstneriske processer sat ind i en læringssammenhæng.