BLOG

Empty article - Subtitle

Den nye It-rådgivningsgruppe er igang - nysgerrig? Følg med her!

Fortsættelsen af Antorinis It-rådgivningsgruppe i ny klæder er trukket i arbejdstøjet, og du kan her på bloggen følge arbejdet med temaer, indhold og initiativer frem mod og ifm møderne i løbet af året - og selvfølgelig komme med kommentarer og input!

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Baggrund

Aha! - hvad er egentlig meningen med sådan en It-rådgivningsgruppe, tænker I måske? Det er præcis det, vi er ved at finde ud af med jer på sidelinien - og i kommentatorboksen. For netop et af de nye perspektiver ved denne nye gruppe er, at den ikke er forankret direkte i ministeriet, men har en mere frisat rolle - med mulighed for både at kommunikere ud til information og debat, som ind ad til i ministeriet.

Derfor har det også været magtpåliggende, at gruppen ikke som sådan skal være enige om alt og kommunikere samlet og tilpasset ud. Vi definerer i stedet temaer og indholdsområder ud for hvert møde, som vi er enige i, er væsentlige, men derudfra byder alle ind fra de positioner, de nu har i feltet. Det betyder også, at vi i It-rådgivningsgruppen i højere grad præsenterer “opmærksomhedspunkter”, snarere end en samlet anbefaling. Dette lægger op til en større diversitet og bredde i behandlingen af væsentlige temaer og indholdsområder.

Alt dette kan selvfølgelig kun fungere i en netværks-konstruktion, hvor der er højt til loftet!

http://www.folkeskolen.dk/550044/ministeriets-it-raadgivningsgruppe-bliver-til-taenketank

Kommissorium

Her følger lige et par highlights fra kommissoriet til den nysgerrige læser:

“It-rådgivningsgruppens deltagere arbejder med sigte på gruppens formål og ikke som sådan som repræsentanter for egne organisationer eller interesser. It-rådgivningsgruppen er et meningsdannende og aktivt initiativtagende forum, hvor der lægges op til, at deltagerne på handlingsorienteret vis bidrager til styrkelse af grundlaget for mere didaktisk meningsfuld anvendelse af it – til gavn for elever og studerende i Danmark.”

“It-rådgivningsgruppen samles fire gange i løbet af et undervisningsår og behandler aktuelle og relevante tematikker. Imellem møderne samarbejder gruppens deltagere om behandling af de aktuelle tematikker med henblik på fx kommunikation af budskaber, initiering af offentlig debat eller realisering af konkrete projekter og aktiviteter. På baggrund af It-rådgivningsgruppens behandling af de omtalte tematikker videreformidles gruppens anbefalinger og opmærksomhedspunkter til Undervisningsministeriets Styrelsen for It og Læring, øvrige relevante ministerier, den bredere offentlighed og andre relevante parter via diverse kommunikationsplatforme – blandt andet via blog og artikler på folkeskolen.dk. Det er en klar ambition, at IT-Rådgivningsgruppen fremstår som et åbent forum, som inviterer til kommunikation og dialog i det offentlige rum, og at gruppens arbejde kan følges tæt af omgivelserne. Ethvert rådgivningsmøde følges op af referat og informationsmateriale, som gøres tilgængeligt på diverse kommunikationsplatforme og -fora.”

Temaer og indhold

Temaer og indhold for de 3 resterende møder i løbet af året, kommunikeres ud bla. på denne blog ifm igangsættelsen af blogstafetten mellem møderne. Hvert møde vil have sit overordnede tema, som vil være rammesættende for oplæg og underliggende temaer, som skal drøftes. Første overordnede tema vil være “Visioner”, altså på et visionsniveau, hvor vi ved senere møder vil fokusere mere ind mod praksis i læringsrummet.

To dogmeagtige regler er i spil til møderne:

1. Behandlingen af de forskellige temaer skal hver gang rumme de 3 T´er: Teknologien i læringsrummet, Teknologiens betydning i forvaltningslaget samt Teknologien og et policy-perspektiv.

2. Aktivisme - Denne gennemgående del sætter gruppens arbejde i et handlingsperspektiv: Hvad skal der handles i forhold til? Hvordan kan det gøres? Hvem gør det?

Blog-stafetten

Et af flere initiativer til at levere en mere transparent proces ift gruppens arbejde og drøftelser vil være en blog-stafet her på bloggen, hvor medlemmer af gruppen griber depechen - kort sagt, hvis man vælger at holde oplæg for gruppen, binder man sig til et oplæg i stafetten. Af den vej er det vores håb, at I vil blive præsenteret for mange varierede indspark til forskellige temaer og indholdsområder frem mod møderne resten af skoleåret.

Helt konkret betyder det, at vi her på It-rådgivningsgruppens blog frem mod næste møde d.11/12 får muligheden for at læse indlæg fra de 3 første i stafetten, Kristian Toft (skoleleder Silkeborg), Trine Juul Røttig (EduNaut og konsulent) samt Anne Mette Thorhauge (formand Medierådet).

Jeg skal skynde mig at beklage længden af dette blogindlæg, men vil gerne kicks-starte bloggen med det bredest mulige vidensgrundlag - herfra lover jeg at fatte mig i en korthed, som blog-genren byder.

- Og med de ord vil jeg gerne levere stafetten videre til første mand i start-bloggen, Kristian Toft skoleleder på Vestre skole i Silkeborg!