BLOG

Empty article - Subtitle

De små medlemsgrupper

De små medlemsgruppers vilkår i DLF blev drøftet på den ordinære kongres i september 2014 og en række initiativer blev i efteråret 2014 vedtaget af Hovedstyrelsen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere små medlemsgrupper havde i en længere periode givet udtryk for en oplevelse af, at foreningen ikke havde opmærksomhed på de vilkår og udfordringer som præger deres særlige hverdag. At Danmarks Lærerforening ganske enkelt ikke levede op til forventningerne om, at være fagforening for alle medlemsgrupper. Både tillidsfolk og menige medlemmer gav udtryk for, at de følte sig overset i den talrige skare af folkeskolelærere, og at mere fokus på områderne uden for folkeskolen er nødvendigt, såfremt foreningen skal leve op til forventningerne!

Helt galt blev det under konflikten i forbindelse med OK13, hvor KL med eksemplarisk tydelighed demonstrerede sin magt og samtidig manglende overblik over sine personalegrupper. Flere af de små medlemsgrupper blev udtaget til konflikt uagtet, at de ikke havde, ikke fik og heller ikke efterfølgende har fået direkte andel i konflikttemaet. KL dryssede konfliktvarsler ud over medlemsgrupper, der hverken havde lod eller del i konflikten.

Frustrationerne var naturligvis store og forståelige. Men konflikten var ikke og bliver aldrig DLF’s ansvar. Det ændrer dog ikke ved det faktum, at medlemmerne efterfølgende havde brug for en klar tilkendegivelse fra DLF om en tydeligere politik målrettet de mindre medlemsgrupper.

I efteråret 2014 vedtog Hovedstyrelsen en række tiltag målrettet de små medlemsgrupper - initiativer, der skal sætte mere fokus på de forskelligartede vilkår, der gør sig gældende for mange medlemmer ansat udenfor folkeskolen.

De forskellige tiltag og ændringer skal bringe alle de mindre medlemsgrupper tættere på foreningen.  Der er tale om både centrale og lokale tiltag, der vil blive realiseret successivt. De spænder fra initiativer til oprettelse af netværk, over TR-uddannelsen og til foreningens kursusvirksomhed.

Alle gode tiltag til trods, er forudsætningen for at initiativerne skal bære frugt, at vi som medlemmer tager godt imod dem og er parat til at yde en indsats for at de skal lykkes. Bak op om vores tillidsfolk, men tænk på, at det også fordrer en ekstra indsats fra os, som medlemmer af en af de mindre grupper, hvis den øgede fokusering skal bære frugt.

Tag derfor godt imod de målrettede tilbud, herunder medlemskonferencer, der kommer fra foreningen og tag aktivt del i den fagpolitiske debat.