BLOG

Empty article - Subtitle

Not for Profit

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Vi er i midten af en stor krise med enorm global betydning. Nej, jeg taler ikke om den globale økonomiske krise, som begyndte i 2008. I det mindste vidste alle på det tidspunkt, at en krise var indtruffet, og mange ledere i verden fik desperat travlt med at finde løsninger. Ja, konsekvenserne for de forskellige politiske eliter var alvorlige, hvis de ikke fandt løsninger, og mange regeringer blev endda udskiftet. Nej, jeg mener en krise, som går omkring uden at den bliver opdaget; som en kræftsvulst, en krise der formodentlig, i det lange løb, vil vise sig at være langt mere ødelæggende for demokratiets fremtid; en verdensomspændende krise i vores uddannelser.

Demokratiske samfund skifter radikalt ud i vores uddannelsers indhold, og disse forandringer har ikke været ordentlig gennemtænkt. I deres tørst efter national profit, smider landene ubetænksomt kundskaber og evner ud, som er nødvendige for at holde demokratierne i live. Hvis denne tendens fortsætter, vil nationer over hele verden snart producere generationer af nyttige maskiner i stedet for selvstændige borgere som kan tænke selv, kritisere traditioner og forstå betydningen af andre menneskers lidelser og bedrifter. Fremtiden for verdens demokratier hænger i en tynd tråd.”

Citat fra Martha C. Nussbaum: “Not for Profit – why Democracy Needs The Humanities”, Princeton: Princeton University Press, 2010, s.1-2 (åbningsafsnittet).

Powered by Labrador CMS