BLOG

Empty article - Subtitle

Tysk historie er spændende!

Hvorfor skal vi beskæftige os med tysk historie i undervisningen?

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Wie war das mit der Mauer?

En af grundbøgerne i dette modul: Interkulturel kommunikation, har været bogen: Wie war das mit der Mauer? – LOGO erklärt, wie Deutschland geteilt und vereint wurde. (Verena Glanos, Boje Verlag, 2014). Det er en bog skrevet til unge tyskere med mange fotos, illustrationer m.m., hvilket har gjort den forholdsvis let tilgængelig for de studerende – uden at indholdet har været overfladisk.

Den tyske efterkrigshistorie

Jeg er af den opfattelse, at vi bliver nødt til at beskæftige os med den tyske efterkrigshistorie for at forstå Tyskland af i dag. Den helt unikke og dramatiske tyske historie efter 1945 med to Tysklande side om side og murens fald spiller en stor og betydningsfuld rolle for samfundsudviklingen i forbundsrepublikken også i 2017; ja for verdens gang i det hele taget.

Mundtlige præsentationer

Bogens 11 kapitler er blevet præsenteret mundtligt af tomandsgrupper for hele holdet. Det er en rigtig god øvelse at stå foran et helt hold, at skulle tale tysk og at skulle præsentere, formidle og stille opgaver til læst stof. Nogle af de studerende har været lidt nervøse, men alle er kommet godt igennem.

Tysk historie er interessant

De studerende har generelt været meget glade for at beskæftige sig med tysk historie. De er til dels blevet meget interesserede, især har staten DDR vakt deres nysgerrighed– og måske læser de videre på egen hånd? Det ville glæde mig!