Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

Blog

Dagbog fra Coronaskolen dag 1

Det er første dag hvor skolerne er lukket og jeg har forberedt mig til tænderne. Mine børn af egen avl tror fejlagtigt, at det er ferie og protesterer højlydt, da jeg vækker dem.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er der lagt opgaver op til eleverne og sendt mail ud til forældre. Så sidder jeg her foran computeren og venter på respons. Kl. 8.10 prøver jeg at logge på diverse platforme jeg forventer eleverne bruger. Det mislykkes totalt. Det er som om jeg slet ikke har forbindelse til internettet.

Jeg prøver flere sider, Aula, Minuddannelse og gyldendals danskportal. Ingen af siderne virker. 

"der må være noget galt med internettet" udbryder jeg til min mand. Han kigger lidt underligt på mig. "tror du ikke bare det er fordi alle gerne vil på samtidig?" Jo selvfølgelig er det det. På en almindelig skoledag bruger vi selvfølgelig ikke siderne alle sammen samtidig. Nå. Hvad gør en klog nu?

Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

Lærer i Roskilde Lynne Gilberg, nyuddannet lærer i Virum Anna Hjortkjær og tillidsrepræsentant på Hellebækskolen ved Helsingør Merete Svalgaard Knuhtsen skriver jævnligt om deres lærerliv på Facebook. Folkeskolen.dk har bedt de tre om at dele opslagene med en bredere kreds under corona-nedlukningen.

Manden og jeg får installeret vores egne børn med nogle lektier de kan lave uden at logge på matematikfessor.dk Manden har løsningen og sætter dem til at finde menu til i aften, finde opskrifter og skrive indkøbsselddel.

Kl. 10 begynder de første beskeder at tikke ind på mail og chat. 

"Jeg kan ikke se opgaven" eller "Jeg kan ikke logge ind" og "mit unilogind virker ikke"

Jeg skriver tilbage, at de må have tålmodighed. Jeg får løst problemet med unilogin via vores IT-medarbejder. Undervejs prøver jeg desperart at få mine egne børn til at lave noget fornuftigt. 

Kl. 11 giver jeg op kører en tur med familien i skoven. Det var den bedste beslutning den dag. 

Senere på eftermiddagen svarer jeg på flere mails om loginproblemer. Jeg forudser det bliver 14 lange dage, hvor jeg både skal jonglere mine egne følelser i denne ukendte situation, underholde og undervise mine egne børn, som formentlig kommer til at kede sig mere og mere samt forsøge at lave fjernundervisning til de elever som det lykkes at logge på. 

På den lyse side, er mine hjemmedyrkede svampe begyndt at gro, så vi har mad til at overleve et stykke tid.