Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

Blog

Mellem engagement og afmagt

Ingen behov for nødpasning i dag, så tid til en god bog.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ingen børn er mødt ind på skolen i dag, så den vagt jeg var sat på i nødpasningsskemaet, skal jeg ikke møde op til. Egentligt nok meget godt, når situationen er som den er. 

I stedet starter arbejdsdagen hjemme med en yderst relevant bog. Et væsentligt og kvalificeret indspark til de igangværende periodeforhandlinger om en lærerarbejdstidsaftale. For selv om verden er af lave og intet lige nu er som det plejer, så vender hverdagen tilbage. Og med den også behovet for en central arbejdstidsaftale.

Stor tak til blandt andet Nana Vaaben for ihærdig og værdifuld forskning på skoleområdet de seneste 5 år. Resultatet er bogen 'Lærere mellem engagement og afmagt'. Den titlen beskriver meget godt arbejdsdagen i dag.

Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

Lærer i Roskilde Lynne Gilberg, nyuddannet lærer i Virum Anna Hjortkjær og tillidsrepræsentant på Hellebækskolen ved Helsingør Merete Svalgaard Knuhtsen skriver jævnligt om deres lærerliv på Facebook. Folkeskolen.dk har bedt de tre om at dele opslagene med en bredere kreds under corona-nedlukningen.

Pas på dig selv og os andre :)