Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

Blog

En fredag som alle andre fredage

Møde mellem TR og ledelse, som vi plejer. Kaffen var dér. Vi var der. Omtrent samme emner som altid. Men alt er alligevel helt anderledes.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så blev det fredag. I en uge hvor alt har været vendt på hovedet. Den første af måske mange uger, hvor vi ikke kan være sammen med vores elever og have en normal skolehverdag. Derfor føltes det måske ekstra rart, at en ting var helt som det plejer.

Fredag på min skole, er den dag hvor skolenes tillidsrepræsentanter og ledelsen holder møde med hinanden. Et møde hvor vi drøfter stort og småt på skolen. Et møde hvor vi inspirerer og lytter hinanden. Et møde hvor vi sammen forsøger at fremme og vedligeholde så gode og rolige arbejdsforhold for lærerne som muligt.

Vi taler om skoleårets planlægning, om fagfordelingen. Om kommunikation mellem skole og hjem. Om de kollegaer, hvis arbejdsmiljø er ekstra udfordret. Om dem der trives. Om at TR påtænker at afholde et Faglige Klub møde. Om planlægning og organisering af arbejdsdagen. Om alt muligt.

Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

Lærer i Roskilde Lynne Gilberg, nyuddannet lærer i Virum Anna Hjortkjær og tillidsrepræsentant på Hellebækskolen ved Helsingør Merete Svalgaard Knuhtsen skriver jævnligt om deres lærerliv på Facebook. Folkeskolen.dk har bedt de tre om at dele opslagene med en bredere kreds under corona-nedlukningen.

Meget af det talte vi også om i dag. Men intet er som det plejer og netop nu er vores samarbejde, måske mere vigtigt end nogensinde. Vi mødes igen næste fredag, hvis ellers nødvagtplanen tillader det. Der er nok at tage fat på.