Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

Blog

En lærers bekendelser

Barn: Nej far! Du må ikke gå med ind på skolen! Far: Det gør alle de andre forældre også... Barn: Men det må du altså ikke! Far: Nå men, jeg går lige med herind og siger farvel... Barn: Det må du ikke, du skal sige farvel udenfor!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er børnene egentlig bedre til at overholde retningslinjerne end deres forældre? På nogle områder er de nok, men et sted, hvor jeg ikke rigtig er god til at hjælpe eleverne med at overholde retningslinjerne er, når de leger. Samtalen overhørte jeg mellem en far og hans barn på vej ind på mit arbejde i morges. 

To dage om ugen er jeg nemlig på skolen og passe en 2. klasse. Jeg kendte den ikke på forhånd, men jeg er faktisk rigtig glad for, at have nogle dage på skolen, så jeg ikke kun sidder bag skærmen med fjernundervisningen. 

Men når de leger i frikvarterene så holder jeg ikke øje med, om de holder sig i deres små legegrupper. Nu får jeg måske ballade med både forældre og andre bekymrede, men det er simpelthen en kamp jeg har valgt fra. Jeg vil ikke være afstands og lege-politi. Især ikke overfor børn, som jeg knap nok kender og ikke aner hvilke bagage har med i rygsækken. Der er 12 elever i de to grupper jeg underviser og vi vasker hænder og er meget ude. 

Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

Lærer i Roskilde Lynne Gilberg, nyuddannet lærer i Virum Anna Hjortkjær og tillidsrepræsentant på Hellebækskolen ved Helsingør Merete Svalgaard Knuhtsen skriver jævnligt om deres lærerliv på Facebook. Folkeskolen.dk har bedt de tre om at dele opslagene med en bredere kreds under corona-nedlukningen.

Børn skal være børn, er der blevet sagt mange gange, og når de leger i frikvarteret, så leger de alle 12 sammen. 

Til gengæld har jeg opdaget en uheldig tendens. Når de bliver sure på hinanden eller vil drille, så bruger de corona. De råber fx "Du skal ikke røre mig, du har corona" eller "Din mormor dør af corona" 

Det taler jeg selvfølgelig med dem om, at det gør andre kede af det og at man ikke skal drille med corona, men som med alle andre historiske begivenheder, så er det igennem legen, at børn forholder sig til deres omgivelser. 

Jeg håber, det aftager lige så snart vi nærmer os mere almindelige tilstande igen.