Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

Blog

Dagbog fra Coronaskolen dag 2

Teams virkede her til morgen. Det er en fordel, når man skal fortælle eleverne hvor de finder deres lektier.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har nu kunnet svare på spørgsmål fra i går, hvor eleverne skriver, at de ikke kan logge på hverken 'Minuddannelse' eller Aula og hvad de skal gøre ved det. Tja.. Hvad skal de gøre ved det? Have tålmodighed, vente, prøve igen senere... Nyde det gode vejr?

Mine egne børn er lidt af en prøvelse. Sønnen vil kun spille matematikspil, men bliver forfærdelig sur, når han ikke klarer det. Så prøvede vi et onlinekursus i 10 fingersystemet. Der blev han også gal, når han ikke ramte de rigtige taster...

Næsten-teenageren nægter at gøre noget som helst jeg beder hende om. Lige fra at spise morgenmad - hun er ikke sulten - til at lave engelsklektier (der har hun i øvrigt fået udleveret et forkert login og password, så vi afventer, at høre fra læreren, så hun kan få det rigtige.) eller gå i bad. Det resulterede i et skænderi, hvor vi råbte af hinanden, indtil vi begge blev kede af det. Nu er hun endelig gået i bad. På vejen derud sendte hun mig et dræberblik.

Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

Lærer i Roskilde Lynne Gilberg, nyuddannet lærer i Virum Anna Hjortkjær og tillidsrepræsentant på Hellebækskolen ved Helsingør Merete Svalgaard Knuhtsen skriver jævnligt om deres lærerliv på Facebook. Folkeskolen.dk har bedt de tre om at dele opslagene med en bredere kreds under corona-nedlukningen.

Det er kun mine fagligt- og ressourcestærke elever, der kontakter mig med spørgsmål. Jeg bekymrer mig for de resterende, som jeg forestiller mig sejler i deres egen sø. Forhåbentlig spiller de bare computerspil og feder den.

Om lidt holder vi formiddagspause og går en tur op på rideskolen. Det er altid godt at klappe nogle store venlige dyr, når man har frustrationer til op over begge ører.