Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

Blog

På mandag kommer mine elever tilbage!

Og det har jeg glædet mig helt vildt til. Jeg har skrevet om og talt med alle, der gad høre på det, at jeg var bekymret for mange af de store elever, som var alene hjemme i mange timer hver dag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det bliver godt for eleverne, at være sammen igen. Det bliver godt for mig, at kunne vende tilbage til en mere almindelig undervisning, uden en skærm mellem mig og mine elever. Det bliver godt, at de ikke skal være alene hjemme så mange timer om ugen. 

Der er også ting der bliver svært. Det bliver svært, at de ikke må være sammen med eleverne fra paralelklassen. Især de elever, hvis venner er i klassen ved siden af. 

Det bliver nok ikke så sjovt for dem, at de skal overvåges af en voksen i alle pauserne. 

Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

Lærer i Roskilde Lynne Gilberg, nyuddannet lærer i Virum Anna Hjortkjær og tillidsrepræsentant på Hellebækskolen ved Helsingør Merete Svalgaard Knuhtsen skriver jævnligt om deres lærerliv på Facebook. Folkeskolen.dk har bedt de tre om at dele opslagene med en bredere kreds under corona-nedlukningen.

De bliver nok sure over, at de ikke må gå 'i byen' i pauserne. 

Jeg forestiller mig, at mange ikke har madpakke med, selvom de ikke må gå op og købe frokost. Jeg håber, at jeg tager fejl. 

Det bliver nok svært for mange, at skulle tidligt op igen. Vores første onlinemodul startede kl. 9!

Jeg håber, at plusserne opvejer det svære - altså for eleverne. Om ikke andet, så er jeg sikker på, at det er bedre for dem, at komme i skole :-)