Læring i det 21. århundrede

Blog

Den første uge med Sofaskolen

Hvordan er det at køre digital undervisning? Kan vi lære noget?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Første uge

Den første uge er gået med ... Ja, hvad skal vi dog kalde det?

Læring i det 21. århundrede

Jeg har været lærer i 13 år og er på Øster Farimagsgades skole i København. Jeg brænder for at udvikle undervisningen. Jeg vender den gerne på hovedet og afprøver nye ideer. Jeg har især fokus på det inkluderende klasserum, elevcentrerede aktiviteter og projekter, hvor innovation og kreativitet er i spil. Desuden arbejder jeg også en del med digital produktion og leg og bruger fx gerne green screen og programmering i undervisningen. Jeg er frivillig rollemodel for foreningen DigiPippi og sidder i bestyrelsen. Bloggen kommer til at være eksempler fra min dagligdag og tanker om undervisning og læring i det 21. århundrede.

  • fjernundervisning?
  • nødundervisning?
  • online-undervisning?

Eller måske er det nærundervisning?

Undervisning helt ind i stuen, og undervisning helt tæt på. Endda fra en lærers eget hjem?

Sofaskolen

Jeg selv har kastet mig ud i digital-online-live-fjern-nærundervisning.

For mange lærere og elever er det ikke nok med et link til en portal, så vi er tre lærere, der skaber en lille mini-time, som oplæg til et fagligt emne, eleverne selv arbejder med. Det kan være en hjælp for lærere ikke selv at skulle producere introduktionsvideoerne.

Det betyder dog ikke, at jeg synes, lærere skal undlade at lave videoer. Videoer har rigtig stor betydning for eleverne.

De første efaringer

Her får du mine erfaringer med et digitalt klasserum.