Læring i det 21. århundrede

Blog

Velkommen til læring i det 21. århundrede

Hvad er læring i det 21. århundrede, og hvad går min blog ud på?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Præsentation

Jeg er Josefine Jack Eiby og jeg er lærer på Øster Farimagsgades skole. Jeg har været lærer i 13 år og underviser primært i indskoling og mellemtrin.

Læring i det 21. århundrede

Jeg har været lærer i 13 år og er på Øster Farimagsgades skole i København. Jeg brænder for at udvikle undervisningen. Jeg vender den gerne på hovedet og afprøver nye ideer. Jeg har især fokus på det inkluderende klasserum, elevcentrerede aktiviteter og projekter, hvor innovation og kreativitet er i spil. Desuden arbejder jeg også en del med digital produktion og leg og bruger fx gerne green screen og programmering i undervisningen. Jeg er frivillig rollemodel for foreningen DigiPippi og sidder i bestyrelsen. Bloggen kommer til at være eksempler fra min dagligdag og tanker om undervisning og læring i det 21. århundrede.

Jeg underviser i dansk, matematik, n/t, madkundskab og kristendom. Desuden er jeg læringsvejviser og ressource i digital produktion og leg.

Jeg har blogget et par år på edu21.dk, hvor jeg deler glimt fra min undervisning og tanker om læring.

Jeg er meget motiveret for at skabe en skoledag, hvor eleverne oplever, at undervisningen er centreret omkring dem, og hvor der er plads til deres forskellige kompetencer, ideeer og kreativitet.

Det 21. århundredes kompetencer

Min egen udvikling af undervisning tog en ny drejning, da jeg stødte på p21.org. Hele snakken omkring at støtte elevernes kompetencer bredt tiltaler mig meget. Jeg synes, vi skal danne og uddanne bredt i skolen. Både give et godt fundament og give mulighed for at blive optaget af særlige emner. Jeg synes, vi skal lægge mere vægt på sociale og personlige kompetencer end blot at klare en diktat godt.

Og kompetencerne er egentlig ikke noget særligt for det 21. århundrede. Det er alle århundredes kompetencer at kunne samarbejde, kommunikere og være kreative og kritiske.

Jeg ser frem til at dele mere af min hverdag med jer. Hilsener fra Josefine Jack Eiby, edu21.dk