Læring i det 21. århundrede

Blog

Baaah! Læringstab?

Vi har lige præcis de elever vi har, og ikke dem vi tror vi skal have. En kort kommentar om læringstab.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Læringstab min bare røv ...

Tab. Altså noget DU har tabt. Uopmærksom som du er.

Læring i det 21. århundrede

Jeg har været lærer i 13 år og er på Øster Farimagsgades skole i København. Jeg brænder for at udvikle undervisningen. Jeg vender den gerne på hovedet og afprøver nye ideer. Jeg har især fokus på det inkluderende klasserum, elevcentrerede aktiviteter og projekter, hvor innovation og kreativitet er i spil. Desuden arbejder jeg også en del med digital produktion og leg og bruger fx gerne green screen og programmering i undervisningen. Jeg er frivillig rollemodel for foreningen DigiPippi og sidder i bestyrelsen. Bloggen kommer til at være eksempler fra min dagligdag og tanker om undervisning og læring i det 21. århundrede.

Nu har eleverne også tabt og mistet deres læring. Som en 8-årig mister deres vanter. Dumme, dumme børn. I kan jo slet ikke følge med ministeriets ide om hvad, I skal lære!

"Nåh, så I kan joine videokald, connecte hovedtelefoner med bluetooth, rækkehånden op digitalt, øve læseteater i breakout rooms, indstille lækre baggrunde i indstillinger, manøvrere i meget anderledes hverdag. Udviklet selvstændighed. Baaah!"

I har tabt alligevel. For I har ikke lært det, der er besluttet I skal lære på støvede (?) gange. På gange, hvor man åbenbart ikke ved det helt fundamentale: Vi har lige præcis de elever vi har, og ikke dem vi tror vi skal have.

---

Hvis eleverne har tabt noget, så må det være deres tålmodighed. Tålmodighed med SÅ manglende forståelse. Forståelse for skolens opgave. Forståelse for at eleverne er skolens ypperste produkt og råvare.

Det kan kun være på politisk plan, at der er sket et kæmpe tab af forståelse. Børnene er præcis lige der, hvor de skal være!

Peace out.