Den Store Pædagog

Blog

DET ER IKKE NEMT MED DET DER SEKS!

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da Den Store Pædagog drog på arbejde denne dag, vidste han, at intet kunne slå ham ud. Humøret var højt, solen skinnede (og varmede) og så glædede han sig i det hele taget bare til at være sammen med de små lopper og de fantastiske kolleger.

På pædagogens skole var man så heldig, at den lokale tennisklub kom og underviste alle børn fra 1. - 6. klasse - både i teori og praksis. Pædagogens små lopper skulle have teori og ind ad døren træder en meget ung tennistræner. Der var ingen tvivl om, at hendes ambitionsniveau var højt. Hun var tændt og meget ivrig.

Efter lidt tid ville hun lære lopperne alt om pointsystemet. Puha, tænkte pædagogen, den bliver svær! Men til trods for det meget ulogiske system kløede hun på. Hun forklarede bl.a, at det gjaldt om først at få seks. Pædagogen smilede lidt indvendigt. Tja, måske!? Hun forklarede videre og havde til hensigt at forklare poderne om begrebet tiebreak. Derfor viste hun et klip med Caroline og Sharapova, hvor Caroline udligner til stillingen 6-6. Hun spurgte så: "Når nu det gælder om at få seks, hvorfor er de ikke så glade? De har jo begge fået seks". Pædagogen måtte nu virkelig bide sig selv hårdt i læben. Men det gik først for alvor galt for ham, da en lille uartig dreng senere vendte sig om mod ham og sagde: "Janus, det er altså svært, det der med, hvornår de der piger skal have seks!" Han var lige ved at sige:" Bare vent, min dreng", men besindede sig og opførte sig iøvrigt ordentlig resten af lektionen.

Den Store Pædagog

Janus Lindknud Jensen arbejder til dagligt som lærer og fra oplevelser i de små klasser henter han inspirationen til historierne om Den Store Pædagog.

Da han drog hjem, havde han haft en dejlig dag. Lige så skøn som morgenen havde varslet. Timerne havde været fyldt med søde lopper, glade kolleger, dejligt vejr og ja, tennis....!!