Den Store Pædagog

Blog

SE DET ER ET RIGTIGT FRIKVARTER!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I folkemunde bliver mandage altid omtalt som helt forfærdelige. Denne mandag var desværre ingen undtagelse. Efter et frikvarter blev Den Store Pædagog blev mødt af frustrerede små mennesker, der alle kunne fortælle dårlige ting fra pausen. En masse lege var endt i mange konflikter og for at rette lidt op den dårlige stemning, blev dansktimen pludselig til en "vi-skal-vist-lige-have-genopfrisket-alle-samværsregler"-time. Samtalen gik godt og timen sluttede af med, at Den Store Pædagog lavede legegrupper, som alle skulle aflægge rapport i timen efter.

Den nye time startede og den spændte pædagog entrerede klassen. Da alle lopperne sad på deres pladser, startede rapporteringen. De første grupper havde haft et ok frikvarter. De forklarede det med, at det havde været: "sjovt at klatre" og "hyggeligt at gå rundt", altså helt almindelige gøremål og lege. Men da turen kom til to drenge, fik piben pludselig en anden lyd. Den ene dreng rakte glædestrålende hånden op og sagde:"Janus, vi har haft det bedste frikvarter nogensinde". Den store pædagog spærrede øjnene godt op og bad eleven om at uddybe det. "Jo, først gik vi rundt og skød med bazookaer, så sang vi frække sange og til sidst kastede vi med skinkemadder!" Under normale omstændigheder ville pædagogen nok have kommenteret legen. Det nåede han desværre ikke, for han faldt til jorden i et smertefuldt krampegrin. De små pus sad som forstenede, men heldigvis faldt der ro på  og samtalen kunne genoptages.

Da den store pædagog begav sig hjemad, var han helt høj over, at dagen startede lidt dårligt. Der er jo ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, tænkte pædagogen. Ikke nok med at pædagogen havde fået sig et grin, næ, måske var der lige blevet født en ide til sommerferiefrokosten! 

Den Store Pædagog

Janus Lindknud Jensen arbejder til dagligt som lærer og fra oplevelser i de små klasser henter han inspirationen til historierne om Den Store Pædagog.