Den Store Pædagog

Blog

Tænder og facebook

En ny udlægning af klicheen om at man ikke skal blande æbler og pærer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Klokken var 7.50, da et øredøvende råb lammede det lidt sløve morgenmylder af forældre og børn. “Jaaaaaaaaaaaanus”. Alene bedømt på styrken af dette råb var der ingen tvivl om, at der her var en pige, som havde noget meget vigtigt på hjerte. “Ved du hvad?” Den Store Pædagog var lige mødt ind og ville på ingen måde have en chance i pigens gætteleg, så han sagde;”Øhhh, næ!” “Min lillesøster har fået en seksårs-tand og hun er kun 5 år! Er det ikke vildt!” Selvom Pædagogen nok godt kunne komme op med et par ting, der kunne matche pigens oplevelse, så ville han alligevel ikke tage glæden fra pigen, så han sagde:”Jo, for pokker. Sikke noget rod. De der tænder, har da vist ikke hørt efter i timen.” Pigen kiggede smilende på læreren og en dreng blandede sig nu i snakken. “ Det kender jeg godt!”, sagde han. “Min storesøster fik facebook inden hun blev 13.” Den lille flok stod nu tavse hen. Pædagogen var sat til vægs og skulle lige finde en passende kommentar til den lidt aparte sammenligning, da en mor grinende vendte sig om og sagde:”Kan du have en god dag, Janus - og held og lykke. Du får vist brug for det”.

Om lykkens gudinde rent faktisk tilsmilede Den Store Pædagog og hans disciple vides ikke, men en god dag blev det.

Den Store Pædagog

Janus Lindknud Jensen arbejder til dagligt som lærer og fra oplevelser i de små klasser henter han inspirationen til historierne om Den Store Pædagog.