Den Store Pædagog

Blog

Jul hele året

Var det noget med jul året rundt? En pige retfærdiggører et sådan fænomen!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som lærer i indskolingen bliver man udfordret dagen lang. Man skal tage sig af mange praktiske ting, man skal guide børn, trøste og hjælpe. Jo, der er sjældent ro!

En gang i mellem sørger børnene også for, at ens verdensbillede og vante forestillinger får et kærligt spark bagi og måske endda bliver vendt helt på hovedet.

Sådan gik det for Den Store Pædagog, da han mødte ind første dag efter juleferien. Glad og fuld af energi satte han gang i den obligatoriske hvad-har-du-lavet-i-ferien-og-husk-nu kun-at-fortæl-om-én-ting-for-ellers-bliver-vi-aldrig-færdige-runde. Det gik godt, og selvom der var strenge tidsmæssige restriktioner, løb tiden alligevel, og det var tid til en pause.

Den Store Pædagog

Janus Lindknud Jensen arbejder til dagligt som lærer og fra oplevelser i de små klasser henter han inspirationen til historierne om Den Store Pædagog.

Da alle bavianerne stormede ud, kom en lille trunte hen til Pædagogen og sagde: ”Jeg kunne godt tænke mig, at det var jul hele året.” Nådada, tænkte pædagogen og tillagde trunten de slemmeste motiver, nemlig gaver, gaver, gaver og så lige gaver. ”Men ville du ikke blive træt af gaver og flæskesteg?”, responderede Pædagogen. ”Jo”, sagde englen,” men det er heller ikke derfor!” Pædagogen begyndte at tage form som et spørgsmålstegn og udstødte et hmmm… ”Det har bare været rigtigt rart, at vi (familien) har været så meget sammen”, fortsatte hun. ”Jamen, er I ikke sammen til hverdag?”, spurgte Pædagogen. ”Jo, men det er som om, at alle også huskede at være søde.”

Her sluttede den lille ordveksling og trunten løb ud i kulden. Tilbage sad en voksen, som lige var sat skakmat. Og som lige havde fået noget at tænke over – af en pige på 9 år!!

Var der virkelig så stor forskel på juletid og ikke-juletid? Ja, givetvis i børnehøjde. Normalt ville Pædagogen skreget højt og smerteligt, hvis nogen foreslog, at julen ikke kun gik til påske, men ligesom bare fortsatte året rundt. Julestress, ædegilder og overfyldte parkeringspladser var ikke lige hans kop te. Men med pigebarnets pointe hængende over hovedet, som en gylden guirlande, så gav det pludselig mening!

Men hvor skulle han starte? Tja, han kunne da starte med en forsigtig henvendelse til Kirkeministeren.