Den Store Pædagog

Blog

Du kan ik'!!

En historie om lange historiske ord og tvivlsomme pædagogiske tricks

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For Den Store Pædagog startede dagen i børnehaveklassen, hvor han underviste sine kommende 1.klasseselever. Han elskede det, selvom de godt nok var små og havde meget at lære om livet!! Til gengæld kunne han rigtig trylle med sin dårlige humor og tvivlsomme tricks. Alt det, som hans 3.klasse rystede på hovedet af, røg lige til tops hos disse (meget) små bavianer.

Dagens sædvanlige og ufravigelige program blev nøje fulgt og et af programpunkterne var "Dagens ord". Eleverne mente, at de havde været alle danske ord igennem (!), og derfor måtte Pædagogen freestyle. Ordet "Folkeskolereform" røg på tavlen, hvorefter de klappede stavelser og prikkede vokaler. En lille rødhåret pige spurgte helt berettiget til betydningen af ordet, og mens Pædagogen grinede indvendig af sin lille joke, svarede han: ”Det behøver I ikke at vide, det ord er snart historie!”

Det mystiske ord skulle nu foreviges i deres små skrivehæfter, og da de havde knoklet i 3 min, gik en lille uartig dreng op til Pædagogen med faste skridt og et beslutsomt blik i øjnene. ”Janus, du får mig simpelthen ikke til prikke vokalerne i det lange ord”, brølede han. ”Nådada,” mumlede Pædagogen. ”Men det skal du!!” Knægten spærrede øjnene op. ”Men hvis du tvinger mig, så siger jeg det til Kirsten (skolelederen),” blev han ved. Pædagogen kiggede venligt på den lille rebel og sagde: ”God idé. Men ved du hvad? Jeg tror slet ikke, du kan finde ud af det?!” Det var tydeligt at se på drengens ansigt, at der nu bredte sig et virvar i tanker og refleksioner i hans hoved. Han vendte sig derefter om og gik.

Den Store Pædagog

Janus Lindknud Jensen arbejder til dagligt som lærer og fra oplevelser i de små klasser henter han inspirationen til historierne om Den Store Pædagog.

2 min. efter kunne Pædagogen mærke et lille prik på skulderen. ”Nå, kunne jeg så ikke finde ud af det?” fnøs den lille rebel. ”Det var vildt nemt!”. Pædagogen smilede bredt og spurgte: ”Men skal vi så gå op til Kirsten og få det overstået??” Banditten så undrende op og sagde: Arj, jeg gider ikke”, hvorefter han gik.

Da Pædagogen forcerede modvinden på sin cykel på vej hjem, rumsterede den lille purk i hans tanker. Hvor var det dog en fornøjelse, at det gode gamle trick stadig virkede. Måske han lige skulle prøve det af på sine egne børn, når nu weekendens støvsugning skulle uddelegeres?! Nej, det kom der nok ikke noget godt ud af. Måske han bare skulle glæde sig til næste gang, han skulle ned til små livsglade lopper.