Den Store Pædagog

Blog

Livets mening?!

Høje tanker fra en lille dreng

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var en dejlig, men råkold oktoberdag. Den Store Pædagog gik rundt og tjekkede op på sine elever, som sad spredt i og udenfor klasselokalet. Der blev arbejdet lystigt og hårdt på skolens iPads, hvilket ikke overraskede Pædagogen, da denne lille elektriske dims helt automatisk højnede arbejdsmoralen hos de fleste.

Mens han sådan gik rundt og nød livet, fik han pludselig øje på en lille dreng fra 0.klasse. Drengen så lidt trist ud og Pædagogen spurgte ham om, hvad der var los. Drengen sukkede dybt og sagde: ”Ikke noget!!” Pædagogen gjorde store øjne og ville komme den lille drengs modløshed i møde med en lille peptalk:”Jamen, skal du ikke lave noget." Bavianen kiggede lidt spørgende på Pædagogen, som fortsatte:" Du kunne vel godt tænke dig at blive god i skolen, så du kan få dig en god afgangsprøve og derved komme ind på et godt gymnasie, som kommer til at åbne op for en bred vifte af videregående uddannelser, som kan give dig et drømmejob, den fede bil, det store hus og den smukke kone!!” Pædagogen vidste godt at smøren var lidt for ”Anders Matthesen-agtig”, men han var lidt styret af det gode humør, så han kunne ikke lade være.Den lille purk kiggede først lidt måbende på Pædagogen. Efter lidt betækningstid sagde han:”Det har min far prøvet, men jeg vil hellere have det sjovt og være sammen med mine venner.” Nu var det Pædagogens tur til at gøre store øjne, og da han havde sundet sig lidt, fulgte han grinende den lille purk tilbage til børnehaveklasse-land.

På hjemturen rumsterede den lille loppe i Pædagogens hoved. Sikke en dejlig dreng! Han havde da om nogen gennemskuet, hvad der er det vigtige i livet, nemlig nære relationer og glæde. Og selvom det så betød, at han måtte sænke ambitionsbarren lidt, tja så skulle der nok komme en god verdensborger ud af ham.

Den Store Pædagog

Janus Lindknud Jensen arbejder til dagligt som lærer og fra oplevelser i de små klasser henter han inspirationen til historierne om Den Store Pædagog.