Den Store Pædagog

Blog

HJÆLP UDEN GRÆNSER

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da Den Store Pædagog skridtede ned mod sit klasseværelse, blev han mødt af en masse forventningsfulde børn. Det var nemlig "karameldag", og de små pus havde glædet sig i flere uger! Udsigten til karameller og vandpjask gjorde dem helt høje og for nogle af drengene var der ingen grænser for hvor meget buksevand, de der 9. klasser skulle have. Pædagogen kom til at tænke på David og Goliath, og lod drengene blive i troen. Måske var det ikke et helt urealistisk projekt!?

Dagen gik rigtig godt. Desværre fik de små banditter ikke rigtig ram på de store 9.klassesdrenge, men de var fortrøstningsfulde og konstaterede, at der jo kom en tilsvarende dag til næste år! Og så kunne de fanme bare vente sig!!!?Til gengæld blev der samlet mange karameller ind, som skulle fordeles i små fine bunker. Karamellerne blev sorteret i farver, fabrikater og i "sjældne" . Jo, det kunne næsten ikke blive mere fair. Bunkerne blev lavet og delt ud og til sidst sad de små lopper foran hver deres lille bunke. Man kunne nærmest se deres mundvand - så klar var de på at sætte tænderne i det klistrede slik. 

Pædagogen sad foran tavlen med resterne og spekulerede på, hvad de skulle gøre med dem. Han spurgte ud i klassen, og der kom mange gode forslag. Til sidste rakte en lille sød pige hånden op og sagde:"Janus, vi kunne jo sende dem til Afrika". Pædagogen spærrede øjnene op og svarede:"Afrika! God ide. Men er det ikke lidt langt væk!? Og hvor henne i Afrika?" Pigen pegede på verdenskortet og svarede:"Jeg synes ikke, det er langt væk og i øvrigt så tror jeg, det er lige meget, for de har nok ikke karameldag i Afrika!"

Den Store Pædagog

Janus Lindknud Jensen arbejder til dagligt som lærer og fra oplevelser i de små klasser henter han inspirationen til historierne om Den Store Pædagog.

Da pædagogen drog hjem denne dag, var han endnu en gang imponeret over sine små disciple. Sikke dog en dejlig indstilling. Han var dog lidt bekymret for portoen. Måske han skulle lære dem lidt om målestok, så de kunne fornemme, at der var længere til Afrika end den halve meter, der var på verdenskortet! Og måske skulle han også lige fortælle lopperne, at Afrika er en verdensdel og består af flere selvstændige lande, og at nogle af disse nok ikke "har tid og overskud" til at modtage karameller lige pt.Puha... Den Store Pædagog begyndte at svede ved tanken. Det var som om, den gode ide pludselig greb om sig!!