Den Store Pædagog

Blog

AHA. NÅ, DER ER DERFOR!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Scenen var sat for Den Store Pædagog og hans små livlige poder. Undervisningen kørte derudaf, og han begyndte at føle sig en smule overflødig!

Se, det var jo det rene gift, for som tiden skred, blev han mere og mere rastløs, hvilket selvfølgelig kom til at gå ud over en uskyldig lille dreng! Drengen blev tydeligvis irriteret og proklamerede:"Næste gang du prikker til mig, så skylder du mig 10.000 kr." Den Store Pædagog grinede lidt arrogant og tænkte:"Ja ja da, lad os nu se." Han prøvede virkelig at styre sig, men lidt efter kom han pludselig til at prikke drengen igen, som helt berettiget blev en smule fortørnet. Pædagogen prøvede at undskylde, men blev overhalet verbalt af drengen, der sagde:"JANUS, nu skylder du mig 10.000 kr!!" Nådada nåede pædagogen lige at tænke, inden poden fortsatte:"Og det skal være i sedler, for så er de mest værd!!

Da den store pædagog forlod undervisningen denne dag, var han i et mærkeligt humør. Ikke nok med at han havde forsinket en lille dreng i at stryge helt til tops i det danske erhvervsliv, han havde også overset noget vigtigt! Havde han dog bare holdt sig til sedler, så havde hverdagen måske udspillet sig på en lystyacht i det sydfranske med boblevand og Tommy Hilfiger. 

Den Store Pædagog

Janus Lindknud Jensen arbejder til dagligt som lærer og fra oplevelser i de små klasser henter han inspirationen til historierne om Den Store Pædagog.