Den Store Pædagog

Blog

Historien om Den Store Pædagog

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var engang en helt almindelig lærer. Altså sådan een, som havde gennemgået en seminarie-uddannelse med to linjefag, som havde undervist i stort set alle fag og som nu var blevet en af de ældre, da han havde været lærer i 15 år. Læreren havde igennem mange år huseret  i udskolingen, men skulle pga jobskifte ned og kommandere med skolens mindste. Skræmmende!Læreren kendte da til størrelserne - han havde selv børn i den alder. Men at skulle undervise dem! Tanken om begynderlæsning, snotnæser, snørebånd, døde kæledyr, frikvarterskonflikter og servicemindede forældre gjorde ham en smule beklemt. Kunne han holde til det? Ville han løbe skrigende væk? Ville han komme til at mangle humor og spas i sin hverdag?

Som I nok vil opleve, så havde han ikke behøvet at være nervøs. De har det jo med at komme ind under huden på een, de små lopper! Og så er de jo tilmed sjove at være sammen med.

Den store pædagog var født.....

Den Store Pædagog

Janus Lindknud Jensen arbejder til dagligt som lærer og fra oplevelser i de små klasser henter han inspirationen til historierne om Den Store Pædagog.