Den Store Pædagog

Blog

NÅR EN BAGDEL BLIVER TIL EN FORDEL

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var en regnvåd og tung morgen. Det var en af de morgener, hvor dynen var ekstra tung og kroppen virkede umedgørlig. Den Store Pædagog vidste ikke rigtig, hvordan han skulle kunne blive motiveret til at gennemføre denne dag på forsvarlig vis. Heldigvis lykkedes det alligevel pædagogen at få slæbt sig hen i klasseværelset, hvor han blev mødt af 24 smilende poder, der alle (og på een gang) fortalte om deres weekend. Humøret steg en smule!

Klokken ringede ind, og der kom ro på. Pædagogen og poderne havde dansk, og poderne skulle skrive om deres weekend i skrivehæftet. Den Store Pædagog forklarede de kommende forfattere, at skulle det ske, at de fik udfyldt siden, så kunne de bare vende papiret. "Modtaget", blev der råbt i kor, og så gik de små energibundter ellers i gang. 

Da der var gået lidt tid, kom en lille dreng op til pædagogen. Drengen havde virkelig været produktiv og havde skrevet siden ud. Han så stolt ud og proklamerede, at han slet ikke var færdig. "Nådada", svarede pædagogen og fortsatte: "men så ved du jo, hvad du skal, ik'?" Poden lyste op og sagde:"Selvfølgelig, Janus. Så skal jeg skrive resten på bagdelen!"I selv samme sekund, som den lille dreng sagde disse ord, tittede solens stråler ind gennem vinduerne og uden at Den Store Pædagog vidste af det, blev mørke til lys og kroppen virkede pludselig let og medgørlig! 

Den Store Pædagog

Janus Lindknud Jensen arbejder til dagligt som lærer og fra oplevelser i de små klasser henter han inspirationen til historierne om Den Store Pædagog.