BLOG

Empty article - Subtitle

Løfter om handling er der mange af ...

På Danmarks Lærerforenings kongres har vi haft debat om den kommende periodeforhandling mellem DLF og KL om indgåelse af en central arbejdstidsaftale.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Danmarks Lærerforenings kongres har vi haft debat om den kommende periodeforhandling mellem DLF og KL om indgåelse af en central arbejdstidsaftale. I går havde vi besøg af KL’s formand Jacob Bundsgaard, der sagde, at KL og DLF skal nå hinanden og har en fælles opgave i at indgå en aftale, men at det bliver svært. I dag besøgte undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil kongressen og sagde i sin tale, at tavlen skal viskes ren, og at regeringen gennem handling vil medvirke til en “Ny start”. Jeg er helt enig med ministeren. Det kræver handling, og som jeg ser det, skal handlingen være underskrifter på først en central arbejdstidsaftale for det kommunale område og dernæst på en central arbejdstidsaftale for det statslige område. Hvis KL og Jacob Bundsgaard og Pernille Rosenkrantz-Theil mod forventning skulle løbe fra deres ord, så anbefalede jeg på min kongrestale i dag, at vi går i konflikt, og så må Jacob Bundsgaard selv fortælle befolkningen, hvorfor han er løbet fra sit ord, og skolerne er lukket.