BLOG

Empty article - Subtitle

Solcellebil kørte af med sejren!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så kom dagen hvor 6. kl. skulle til Sciencecup Junior på Faaborg Gymnasium. Så midt i en tid med læringsmål, elevplaner, faguger og andet der skal ordnes indenfor en fastsat arbejdstid, var det fedt igen at opleve suset af spændingen og forventningen til, om det arbejde man har gjort er lykkedes, og om der lurer en 1. plads derude et sted. HURRA så er det skønt at være lærer igen!!!!

Vi drog af sted på cykel de 6 kilometer til gymnasiet. Da vi ankom, blev vi modtaget af  ”de gule trøjer” som var 2. og 3. g´er, som var sat til at tage imod os, og få os placeret det rigtige sted i hallen med vores projekter. Det var også gymnasieeleverne, der i første omgang skulle bedømme vores 3 projekter: Isolering, Mad og Miljø og Solcellebiler ( projekterne er beskrevet i den forrige blog ).

6 skoler fra den sydlige del af kommunen var repræsenteret og der var over 50 projekter som handlede om alt lige fra bølgemaskiner til økologisk mad. Alle projekter skulle holde sig indenfor overskriften ” Vejen til fremtiden” som var dette års naturfestivals tema.

Efter første bedømmelsesrunde blev der udvalgt 6 projekter indenfor hver kategori, som så skulle bedømmes af naturfagslærere fra gymnasiet. Derefter blev der voteret fra dommernes side i en times tid, mens eleverne fra folke- og friskolerne blev underholdt af gymnasieeleverne, som stod for diverse boldspil og anden leg.

Endelig skulle det afsløres hvem der blev nummer 1-2 og 3 indenfor hver kategori, og hvem der vandt den helt store præmie nemlig 1000 kr. til klassekassen og en vandrepokal.

Heldigvis fik mine elever en 1. præmie i  kategorien solcellebil. Det var dog ikke den store overraskelse. Efter præsentationerne var det nemlig kun den bil, som kunne køre, efter batterierne var blevet ladet op i 5 minutter under en lampe. Teorierne var mange om, hvorfor de andre biler ikke kunne køre, men et klogt hoved mente, at det var fordi vores bil havde en legomotor tilkoblet som den eneste. I så fald siger vi tak til lego:-)

Endnu en super god dag til Sciencecup Junior var overstået og vi ser frem igen til næste års konkurrence. Nu må det snart være vores tur til at få den vandrepokal!!!!